Headerbild

Motion

Genom regelbunden motion kan du förbättra hälsan och minska risken för att drabbas av olika välfärdssjukdomar.  Regelbunden fysisk aktivitet leder också till att du mår bättre genom att du blir mindre stressad samtidigt som du får mera ork och energi. För att förbättra hälsan behöver man inte träna hårt utan det räcker med 30 minuters promenad fem till sex ganånger i veckan.

Vilken form av träning du väljer spelar inte så stor roll, utan huvudsaken är att du rör på dig. Det bästa är om motionen är allsidig så att du tränar både konditionen och musklerna.

Motion ska vara roligt och stimulerande, och därför är det viktigt att du väljer någon aktivitet som du trivs med.  Ta inte i för hårt i början eftersom det finns risk för att du tröttnar om det känns för jobbigt. Dessutom finns det stor risk för skador om du överanstränger dig.

Vad kan Eds skidklubb erbjuda?

Först och främst har skidklubben motionsgården Tavlan med dets olika spårsystem som kan användas under alla årstider för längdåkning, löpning och promenader/stavgång/powerwalk.

Klubbens specialgrenar, skidor och orientering, har alltid utöver träning för aktiva, även kurser för nybörjare. Inom klubben specialgrenar erbjuds även motionstävlingar.

Kontakta gärna klubben för ytterligare information, eller se respektive specialgren.