Headerbild

Kategorier

I sommar kan Eds SK erbjuda massor av motion.

2019-06-28 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Kanske är ni några som hört Anders Hansens sommarprat häromdagen? Om inte så handlade det om motionens betydelse för hälsan.

Bland annat fick vi höra om att forskare sett att hippocampus, minnescentrum, växte med två procent på ett år hos den grupp som motionerade medans den hos kontrollgruppen, som inte motionerade , minskade med en procent (vilket normalt är det som sker när vi passerat ungefär en ålder av 40). 

Vi har naturpasset ute till försäljning hos Fiskespecialisten, Fastighetsbyrån och Gröne Backe Camping. Dessutom börjar vi nu på måndag den 1e juli med månadens orienteringsbana samt månadens stiglöparbana och i augusti ersätts dessa med en ny månadens bana. Naturpasset och månadens bana kräver att man kan läsa en karta men vi har också finfint elljusspår att följa för den som tycker karta är svårt. Stavar att låna finns i värmestugan. Friidrotten tränar på som vanligt på måndagar och torsdagar klockan 18 på Bergslätts IP.

Månadens bana hittar du från och med måndagen 1e juli i en grå postlåda på väggen mellan omklädningsrummen på motionsgården Tavlan. Bara att låna men lämna den gärna åter så att nästa person också hittar en bana. Välkomna ut i skogen! Och du, motion är inte bara att springa. Man kan promenera också.